De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaans op het platteland

20 min kooktijd
Italiaans op het platteland

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Italiaans op het platteland

  • Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Schil en snijd de pastinaken in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de sjalotjes circa 2 minuten. Voeg de pastinaken toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten slinken en gaar worden. Roer de boerenkool, boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serranoham en pijnboompitten

  • Verspreid de plakken serranoham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de plakken serranoham in de oven in circa 9 minuten krokant. Haal uit de oven en laat circa 5 minuten afkoelen tot ze krokant zijn.
  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de risotto over borden. Verkruimel de serranoham erboven en strooi de pijnboompitten eroverheen. 

Tip:
Als je geen wijn wilt gebruiken in dit gerecht, gebruik dan druivensap.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker