De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

involtini di vitello con formaggio (kalfsvlees met kaasvulling)

30 min kooktijd
Involtini di vitello con formaggio (kalfsvlees met kaasvulling)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kalfsvlees
Sla het vlees goed plat en leg in het midden een plak prosciutto. Snijd de kaas in dunne plakken en leg op de prosciutto. Dek af met salie en breng op smaak met versgemalen peper. Verhit een eetlepel boter in een pan. Sla de zijkanten van de kalfslappen naar binnen en rol het strak op, van de brede kant naar de smalle kant. Zet vast met een satéprikker. Bloem het opgerolde pakketje licht. Bak de rolletjes circa 2 minuten op matig vuur. Voeg vervolgens een eetlepel boter toe en laat uitbruisen. Blus af met de droge witte wijn. Laat circa 3 minuten rustig inkoken.

Saus
Verhit olijfolie in een pan. Pel en hak de knoflook grof. Fruit de knoflook circa 2 minuten. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en voeg toe. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Voeg suiker en de gedroogde oregano toe. Snijd de zwarte olijven in ringen en voeg toe aan de saus. Laat circa 5 minuten koken. Schep de rolletjes in de saus en laat nog circa 3 minuten garen. Voeg eventueel water toe als de saus te ver inkookt.

Serveer
Snijd de ciabatta in grove stukken en serveer naast het vlees. Garneer met een blaadje salie. Heerlijk met een frisse salade van veldsla, gebrande noten, cherrytomaat en komkommer.

Tip:
week de satéprikkers circa 10 minuten in lauw water om verbranding te voorkomen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker