Involtini di carne

0
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Vulling
Pel en snipper de ui heel fijn. Verhit een olijfolie in een koekenpan en bak de ui met de helft van het paneermeel goudbruin. Breng op smaak met versgemalen peper en schep het geheel in een kom. Snijd de taleggio, pecorino, Parmezaanse kaas en mozzarella in kleine blokjes en meng ze in de kom door het paneermeel. Snijd de blaadjes van de basilicum en de plakjes salami fijn, hak de pijnboompitten en meng door de vulling.

Snijd het kalfsstaartstuk in 12 dunne plakken en schep er 2 theelepels vulling in. Rol de zijkanten naar elkaar toe en rol het vlees daarna op.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de rode uien in 16 parten. Prik de parten ui, laurier en een rolletje vlees aan een satéprikker, herhaal dit nog 2 keer en eindig met ui en laurier.
Schenk olijfolie op een bord en breng de olie op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de resterende paneermeel over een ander bord. Wentel de prikkers eerst door de olijfolie en daarna door het paneermeel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de prikkers circa 12 minuten in de oven.

Paprikareepjes
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn en pluk en hak de basilicum en peterselie fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui en paprika 5 minuten. Blus af met de wijn en voeg de azijn en de suiker toe. Laat de azijn en de wijn weg koken en meng de kruiden erdoor. Laat de azijn verdampen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Leg de ravioli op bord en schep de saus erop. Garneer met de resterende salie en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

Serveren
Meng de rucola met olijfolie extra vierge, leg het op bord en leg de involtini erop. Schep de paprikareepjes ernaast en garneer eventueel met groene kruiden.

Ingredienten

4
Personen

Involtini

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 150 g paneermeel
  • 800 g kalfsstaartstuk
  • 1 rode ui
  • 75 g taleggio
  • 75 g Pecorino
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 125 g mozzarella, koemelk
  • 75 g salami (in plakjes)
  • 12 laurierblaadjes
  • 0.5 bosjes basilicum
  • 50 g pijnboompitten

Paprikareepjes

  • 2 rode (Italiaanse) paprika’s
  • 2 gele (Italiaanse) paprika’s
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 tl suiker
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 150 ml droge witte wijn
  • olijfolie
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • satéprikkers
  • bakpapier
Geef je waardering
0