Inktvissalade

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Verhit de olie tot 180 °C en frituur de wontonvellen goudbruin. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de peper overlangs, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen. Roer de peper met rijstazijn, sesamolie, sesamzaadjes en suiker tot een dressing. Zet de wontonvellen op borden. Verdeel de salade erover. Snijd de inktvis in grove ringen. Bak ze in een scheut olijfolie in circa 30 seconden gaar. Verdeel de inktvisringen over de salade. Lepel de dressing erover. Garneer met blaadjes koriander.

Ingredienten

4
Personen

Inktvissalade

  • 8 wontonvellen
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 rode peper
  • 50 ml rijstazijn
  • 100 ml sesamolie
  • 2 el suiker
  • 200 g gemengde salade
  • 500 g pijlstaartinktvis
  • 3 takjes koriander

Extra nodig

  • olie om te frituren
Geef je waardering
1