De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ingemaakte appels

Ingemaakte appels maak je zo met dit simpele recept!

30 min kooktijd
Ingemaakte appels

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Haal met een dunschiller de schil van de citroen. Breng in een pan het water, suiker, azijn, kruidnagels, steranijs, kaneelstokje en de citroenschillen aan de kook. Laat de siroop circa 3 minuten op laag vuur koken. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Voeg de appels toe aan de siroop en laat circa 4 minuten meekoken.

Variatietip
Je kunt variëren met verschillende kruiden en/of specerijen


Serveertip
Je kunt de appels in tal van gerechten gebruiken. De ingemaakte appels zijn ook lekker als nagerecht. Zeef de appels, bak ze met een handje rozijnen in een beetje boter goudbruin en serveer met een bol vanille-ijs.

Bewaartip
Schep de appels en de specerijen in een gesteriliseerde afsluitbare pot en overgiet met de siroop. Je kunt de appels in de koelkast circa 4 maanden houdbaar.

Te gebruiken bij
Gebruik de appels als vulling voor de vlugge flapjes. Ook lekker om te gebruiken in de glutenvrije amandel-appelcake of vervang een gedeelte van de mini candybars voor de ingemaakte appels bij de candybar cake.


Dit recept is voor circa 500 gram ingemaakte appels.
 

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker