Verwarm de oven voor op 165 ºC.
Vet de taartpan in en beleg de bodem met bakpapier.
Amandelappelcake
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp de citroen, halveer en pers het sap uit boven een pan. Voeg 2 el witte basterdsuiker, citroenrasp en de appelblokjes toe. Gaar de appelblokjes circa 8 minuten. Maal de geschaafde amandelen, eieren, de rest van de basterdsuiker en de appels tot een glad beslag. Schenk het beslag in de ingevette taartpan. Bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Vanille crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de cake lauw of warm met de vanille crème fraîche en garneer met een takje munt.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
Glutenvrije cake
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee