Stap 1:
Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes en hak de pepers fijn. Verwijder de zaadlijsten als je het gerecht iets minder pittig wil maken.
Stap 2:
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en de pepers toe. Bak in 3 minuten glazig, voeg dan de tomaten toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur.
Stap 3:
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door. Voeg tot slot het zout, peper en de pul biber toe en meng goed met elkaar.
Stap 4:
Snijd de peterselie grof. Serveer de menemen in de pan. Garneer met peterselie en eventueel een extra snuf pul biber.
Turks brood
Stap 1:
Meng het gist samen met de suiker en het lauwwarme water in een grote beslagkom. Laat zo'n 5 minuten rusten.
Stap 6:
Voeg de olie en het zout toe. Voeg beetje bij beetje het bloem toe en kneed in 15 minuten tot een soepele bol deeg. Stort het deeg uit op een bakplaat en druk uit tot een brood ongeveer 30 centimeter en een dikte van ongeveer 3 cm. Dek af en laat 30 minuten rijzen.
Stap 7:
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Stap 8:
Snijd met een mes voorzichtig ruiten aan de bovenkant van het brood. Klop het ei los met de melk en bestrijk het brood. Bestrooi met het sesamzaad en grof zeezout en bak in de voorverwarmde oven in 13-18 minuten gaar. Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
Opmaak
Serveer de menemen met je zelfgemaakte Turkse Brood.
Tip van Karsu:
Voor extra knapperig brood kun je gebruik maken van een pizzasteen.
0 reacties