De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

menemen met zelfgemaakt turks brood

Versgebakken brood met een perfect gebakken roerei. Wat wil een mens nog meer? Perfect op de zondagochtend maar ook ontzettend lekker als lunch. 

15 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
menemen

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Versgebakken brood met een perfect gebakken roerei. Wat wil een mens nog meer? Perfect op de zondagochtend maar ook ontzettend lekker als lunch. 

Bereidingswijze

Stap 1:  
Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes en hak de pepers fijn. Verwijder de zaadlijsten als je het gerecht iets minder pittig wil maken.   

Stap 2: 
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en de pepers toe. Bak in 3 minuten glazig, voeg dan de tomaten toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur.  

Stap 3: 
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door. Voeg tot slot het zout, peper en de pul biber toe en meng goed met elkaar.    

Stap 4: 
Snijd de peterselie grof. Serveer de menemen in de pan. Garneer met peterselie en eventueel een extra snuf pul biber. 

Turks brood 

Stap 1: 
Meng het gist samen met de suiker en het lauwwarme water in een grote beslagkom. Laat zo'n 5 minuten rusten. 

Stap 6: 
Voeg de olie en het zout toe. Voeg beetje bij beetje het bloem toe en kneed in 15 minuten tot een soepele bol deeg. Stort het deeg uit op een bakplaat en druk uit tot een brood ongeveer 30 centimeter en een dikte van ongeveer 3 cm. Dek af en laat 30 minuten rijzen.  

Stap 7: 
Verwarm de oven voor op 230 °C.    

Stap 8: 
Snijd met een mes voorzichtig ruiten aan de bovenkant van het brood. Klop het ei los met de melk en bestrijk het brood. Bestrooi met het sesamzaad en grof zeezout en bak in de voorverwarmde oven in 13-18 minuten gaar. Laat vervolgens afkoelen op een rooster. 

Opmaak 
Serveer de menemen met je zelfgemaakte Turkse Brood. 
 
Tip van Karsu: 
Voor extra knapperig brood kun je gebruik maken van een pizzasteen. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker