De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Indische pindasoep en pindapancakes

Een heerlijke eenvoudig te bereiden Indische pindasoep met kip, taugé, paprika en lente-ui.

35 MIN
Indische pindasoep en pindapancakes
Danny Jansen

Bereidingswijze

Indische pindasoep
Maal de pinda’s fijn in de keukenmachine. Voeg een scheutje olie toe tot er een gladde pasta is ontstaan. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Kneus de serehstengel en schil de gember. Snijd de kipfilet in stukjes van circa 2 centimeter. Verhit een scheutje olie in een diepe pan. Fruit de ui, gember, knoflook en serehstengel. Voeg koenjit en de kip toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pindapasta toe en blus af met kokosmelk en bouillon. Breng al roerende aan de kook maar kook niet door. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Vulling
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de peper en lente-ui in dunne ringen.

Serveer
Verdeel de soep over de borden en verdeel de paprika, lente-ui en de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer bij de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker