De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Indische gegrilde hete kip

Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente.

Direct naar recept
Indische gegrilde kip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in vieren en gril in circa 30 minuten gaar op een grillrekje of in de voorverwarmde oven (180 °C). Pel de knoflook, snijd in plakjes en kneus fijn in een vijzel. Schil en snijd de djahé in grove plakken.
  2. Verhit een scheut arachideolie in een pan en fruit de knoflook en djahé. Voeg de sambal, trassi, suiker en daun djeroek poeroet toe en roer goed door.
  3. Was de kaffirlimoentjes, snijd ze in drieën en voeg toe. Laat even sudderen en voeg een scheutje water toe.
  4. Voeg de kip toe en laat circa 5 minuten smoren. Voeg eventueel extra suiker naar smaak toe.

Serveren:
Serveer de ajam pangang pedis met gekookte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.