Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde hete kip

  • 1 hele kip
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm djahé (verse gemberwortel)
  • arachideolie
  • 400 gr sambal oelek
  • 2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 200 gr suiker
  • 8 djeroek peroet (Indisch limoenblad)
  • 2 kaffirlimoentjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur
  1. Snijd de kip in vieren en gril in circa 30 minuten gaar op een grillrekje of in de voorverwarmde oven (180 °C). Pel de knoflook, snijd in plakjes en kneus fijn in een vijzel. Schil en snijd de djahé in grove plakken.
  2. Verhit een scheut arachideolie in een pan en fruit de knoflook en djahé. Voeg de sambal, trassi, suiker en daun djeroek poeroet toe en roer goed door.
  3. Was de kaffirlimoentjes, snijd ze in drieën en voeg toe. Laat even sudderen en voeg een scheutje water toe.
  4. Voeg de kip toe en laat circa 5 minuten smoren. Voeg eventueel extra suiker naar smaak toe.

Serveren:
Serveer de ajam pangang pedis met gekookte rijst en groenten.

Geef je waardering

112
Indische gegrilde kip