De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase wortelsoep

20 MIN
Indiase wortelsoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Indiase wortelsoep

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de winterwortels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook, kurkuma en het komijnpoeder circa 1 minuut. Voeg de winterwortels toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het water, bouillonblokjes, de currypasta en de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook en kook de winterpeen in circa 10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Giet de linzen af en spoel ze schoon. Voeg de linzen toe aan de soep. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de bosui in ringetjes en roer ze door de soep. 

Naanbroden

  • Bak de naanbroden volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de naanbroden.

Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden. Lepel de crème fraîche erin en strooi de koriander eroverheen. Serveer het naanbrood ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker