Indiase wortelsoep

15
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Indiase wortelsoep

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de winterwortels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook, kurkuma en het komijnpoeder circa 1 minuut. Voeg de winterwortels toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het water, bouillonblokjes, de currypasta en de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook en kook de winterpeen in circa 10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Giet de linzen af en spoel ze schoon. Voeg de linzen toe aan de soep. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de bosui in ringetjes en roer ze door de soep. 

Naanbroden

  • Bak de naanbroden volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de naanbroden.

Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden. Lepel de crème fraîche erin en strooi de koriander eroverheen. Serveer het naanbrood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Indiase wortelsoep

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 winterwortels
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1.2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kookroom
  • 400 g linzen, blik
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 bosje bosui
  • 2 naanbroden
  • 125 ml crème fraîche

Extra nodig:

  • staafmixer
Geef je waardering
15