Pel en snipper de ui.
Verhit voor de curry een scheutje olie in een pan en fruit de ui.
Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen in stukken en voeg toe aan de ui. Voeg een beetje zout, versgemalen peper, komijnpoeder, cacaopoeder en kaneelpoeder toe en fruit de specerijen 1 minuut mee.
Rasp de gember en de schil van de sinaasappel en voeg toe aan de pompoen.
Leg de pinda’s in een theedoek en vouw hem dicht. Verkruimel de pinda’s voorzichtig door er met een deegroller op te slaan en meng ze door de pompoen.
Snijd de bloemkool in roosjes en hak de stelen fijn. Voeg de groente toe aan de pan met pinda’s en fruit 5 minuten mee op laag vuur.
Blus het geheel af met sap en rasp van de sinaasappel. Voeg het water en de kokosmelk toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de curry circa 10 minuten op laag vuur pruttelen tot het een glanzende lobbige saus geworden is. Roer regelmatig zodat de pinda’s niet aanbranden. Mocht er tussendoor te weinig vocht in de pan zitten, voeg dan wat water toe.
Bereid de rijst met linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveren
Schep de rijst met linzen op bord en serveer de curry erbij. Bestrooi met pinda’s.
0 reacties