In de pan gestoomde mosselen

3
Makkelijk
In de pan gestoomde mosselen

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Spoel de mosselen schoon en controleer de mosselen op kapotte en niet sluitende exemplaren. Verhit een scheut olie in een pan en bak de mosselen. Snijd de groente fijn. Pel en snipper de ui. Pluk en snijd de peterselie fijn. Voeg de groente, ui en peterselie toe aan de pan met mosselen. Bestrooi met een beetje zout en blus af met de wijn. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen 3-5 minuten. Schud de mosselen om. Meng de mayonaise met de mosterd wijn en sap van de citroen en serveer de saus bij de mosselen.

Ingredienten

4
Personen

In de pan gestoomde mosselen

  • 4 kg mosselen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 glas wijn

Saus

  • 3 el mayonaise
  • 3 el mosterd
  • 1 el witte wijn
  • 1 citroen
Geef je waardering
3