Humberto’s carrot-cheesecake

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Carrotcake
Verwarm de oven voor 180ºC. Rooster de pecannoten in circa 12 minuten goudbruin. Vet de taartpannen in en bekleed met bakpapier. Schil en rasp de wortel. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem met het bakpoeder, en het zout. Klop de eieren met de suiker, kaneelpoeder en het vanillemerg luchtig. Meng het bloemmengsel en de olie erdoor en meng tot een glad beslag. Spatel de geraspte wortel en de helft van de pecannoten erdoor. Verdeel het beslag over de taartpannen. Bak de carrotcakes in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes afkoelen.

Roomkaasfrosting
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de boter, roomkaas en poedersuiker en roer tot een egale frosting. Verdeel de frosting over carrotcakes. Leg de 2 cakes op elkaar en smeer de taart ook rondom in met de frosting.

Roomkaascrème
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Schep de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit ronde rozetten op de taart. Halveer de passievruchten, schep de pitjes eruit en meng met de jam. Schep het mengsel in de rozetten.

Topping
Rasp de chocolade over de taart en verdeel de resterende pecannoten erover.

Ingredienten

1
Porties

Carrotcake

  • 400 g pecannoten
  • 340 g wortel
  • 1 vanillestokje
  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • 4 eieren
  • 260 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 240 ml zonnebloemolie

Roomkaasfrosting

  • 1 vanillestokje
  • 60 g roomboter
  • 230 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 230 g poedersuiker

Roomkaas-passiecrème

  • 200 g zachte roomboter
  • 150 g poedersuiker
  • 200 g roomkaas
  • 4 passievruchten
  • 4 el abrikozenjam

Topping

  • 1 reep chocolade

Extra nodig

  • 2 taartpannen
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • rasp
  • spuitzak met kartelvormige spuitmond
Geef je waardering
25