Huevos rancheros (Tortilla's met eieren)

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd

Tortillas

Meng de maseca met een scheut water. Kneed kort tot een soepel deeg. Voeg als het te droog is een klein beetje water toe. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek. Bedek de tortillapers met twee lagen slagersfolie. Pers een bolletje deeg plat en pel voorzichtig van het plastic. Verhit de koekenpan, gladde grillplaat of het tortillaplaatje en bak de tortilla om en om in circa 3 minuten gaar. Bewaar in een theedoek.

Salsa

Laat een koekenpan heet worden. Halveer en pel ondertussen de witte ui. Pel de knoflook. Leg in de droge pan de tomatillos, de halve uien en de pasilla pepers. Laat ze liggen tot de onderkant helemaal zwart is. keer alles en doe de knoflook en amandelen erbij. Laat weer zwart worden, maar pas op dat de knoflook en de amandelen niet verbranden. Doe alles in de blender met sap van de limoen, de chipotle en wat zout. Blend alles tot een gladde massa. Proef en voeg meer zout en/of limoensap naar smaak toe.

Pico de gallo

Verhit in een koekenpan een scheutje zonnebloemolie. Bak de maïskolf in de olie tot hij overal mooi donkerbruin en gaar is. Snijd de korrels van de kolf en doe in een kom. Pel de sjalotten. Snijd de tomaten, paprika, sjalotten en jalapeño in zo fijn mogelijke blokjes en voeg bij de maïs. Snijd de koriander fijn en voeg het samen met het sap van de limoen toe. Voeg zout naar smaak toe.

Guacamole

Maak de avocado’s schoon (bewaar de pitten). Prak het vruchtvlees met een vork tot grove zachte stukken. Pel en snijd de sjalotten fijn. Snijd de koriander grof. Pers de limoenen uit. Voeg de sjalotten, koriander, limoensap en een snuf zout toe aan de avocado. Roer alles voorzichtig door.

Frigoles

Pel en snijd de sjalot en de knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in een braadpan. Fruit de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de komijn toe en laat even mee fruiten. Voeg de bonen met het vocht, het laurierblad en een scheutje water toe. Breng op smaak met zout. Laat 15 minuten zacht pruttelen.

Huevos

Verhit een dikke laag olie in een koekenpan. Breek de eieren in de pan en bak ze in circa 3 minuten totdat de rand opborrelt en knapperig is, maar het eigeel nog lopend.

Serveren

Leg de tortillas op een bord. Schep de frigoles, de pico de gallo, de guacamole en het ei erop. Giet de salsa eroverheen. Hak de koriander fijn. Verkruimel de feta. Pers de limoen uit. Bestrooi de tortillas met de koriander en feta. Besprenkel met limoensap.

Ingredienten

4
Personen

Tortillas

  • 150 g maseca harina

Salsa

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tomatillos
  • 3 tomaten
  • 3 pasilla pepers
  • 3 el blanke amandelen
  • 1 limoen
  • 1 el chipotle
  • zout

Pico de Gallo

  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 maïskolf
  • 3 sjalotten
  • 3 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 Jalapeño
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • grof zeezout

Guacamole

  • 3 rijpe avocado's
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje koriander
  • 2 limoenen
  • grof zeezout

Frigoles

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 laurierblad

Huevos

  • zonnebloemolie
  • 4 eieren

  • 1 bosje koriander
  • 100 g feta
  • 1 limoen
Geef je waardering
13