De honingwortel groenten kunnen als gezonde snack, of (bij)gerecht bij een Midden-Oosterse mezze (tafel vol kleine hapjes). Gebruik de citroen-tahindressing als een fris-zure tegenhanger. 

Ingredienten

4
Personen

Honing-wortelgroenten

  • 1 kleine citroen
  • 2 el tahin
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 750 gr wortels (liefst verschillende kleuren)
  • 500 gr pastinaak
  • ½ el komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • dunschiller
  • antiaanbakpan
  • vijzel
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Pers de citroen uit. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap en breng op smaak met zout.
  2. Schil de wortels en pastinaak met een dunschiller (biologische wortels en pastinaak hoef je niet te schillen). Snijd ze in de lengte in kwarten en snijd die weer doormidden.
  3. Rooster het komijn- en korianderzaad enkele minuten in een droge antiaanbakpan. Maal de zaadjes grof in een vijzel. Strooi ze in een kom, voeg de honing, olie, een flinke snuf zout en wat peper toe. Mix goed en wentel de wortel- groenten door het honingmengsel.
  4. Spreid de groenten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze circa 40 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn en laat ze iets afkoelen.

    Serveren:

    Serveer de wortelgroenten als voorgerecht of bijgerecht en geef de tahin-citroenyoghurt erbij om te dippen.

    Recept uit het boek: 'Van de saladebar' 

Geef je waardering

18
Honingwortelgroenten met tahin-citroendip