Mosselen en ouzo-piri piri saus
Spoel de kokkels en mosselen schoon in koud water en verwijder kapotte exemplaren of exemplaren die openstaan en niet sluiten als je erop tikt. Laat de mosselen uitlekken op een vergiet. Verwarm de olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook grof. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de peterselie. Bak de ui en zwarte peper in de pan en voeg de knoflook en naar smaak de piri piri toe. Voeg de kokkels toe en blus af met de witte wijn en ouzo. Laat circa 5 minuten inkoken en voeg de tomaten toe. Roer de room en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nu de grote mosselen toe en laat nog circa 10 minuten koken. Voeg op het laatst de venusschelpen toe.
Spaghetti vongole
Doe de bloem in een kom en voeg gehakte olijven, olijfolie en eidooiers toe. Kneed het samen tot een mooie deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 10 minuten rusten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast, pak een stuk van het deeg en rol met je handen tot een lange ‘worst’. Rol het met de deegroller plat en dun. Rol het platte deeg voorzichtig op en snijd in stroken. Herhaal dit proces met de rest van het deeg en bestrooi de stroken tussendoor met bloem.
Gefrituurde sardines
Verhit olie in een ruime pan. Hussel de sardines door de bloem. Breng op smaak met zout en peper. Frituur de sardines krokant en goudbruin. Laat de sardines uitlekken op keukenpapier en serveer naast de spaghetti vongole.
0 reacties