De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

homemade muntchocolaatjes

Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

30 min kooktijd
Homemade muntchocolaatjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat.
Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.
Schep de chocolade in een spuitzak.
Pluk de muntblaadjes en leg ze, met de mooie kant naar beneden, op het cellofaanpapier.
Spuit er doppen chocolade op en leg het andere vel cellofaanpapier erop.
Wrijf met je duim de chocolade tot rondjes en laat ze op een koele plek uitharden.
Haal de chocolaatjes van het cellofaanfolie en serveer ze op een schaal.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker