Hollandse ovenschotel met fijngehakt

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ovenschotel voorbereiden

Schil en snijd de aardappels en wortels in gelijke stukken. Schep de aardappels en wortels in een pan en schenk er zoveel water op zodat ze net niet onder staan. Kook de aardappels en wortels met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Gehaktsaus

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje margarine en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg het fijn gehakt toe en bak circa 4 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Kook circa 4 minuten tot de saus voor de helft ingekookt is. Pluk en snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.

Ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Giet de aardappels en wortels af, bewaar 250 ml kookvocht, en stoom ze droog. Stamp ze fijn met een pureestamper. Snijd de prei in hele dunne ringetjes en roer door de stamppot. Roer eventueel wat kookvocht door de stamppot als de stamppot te droog is en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de stamppot over de ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is

Serveren

Verdeel de ovenschotel over de borden en schenk de gehaktsaus eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse ovenschotel met fijngehakt

  • 800 g kruimige aardappels
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • vloeibare margarine
  • 360 g gehakt van Soja
  • 2 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 5 takjes peterselie
  • 1 prei
  • 150 g geraspte belegen kaas

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
0