- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil en snijd de aardappels en wortels in gelijke stukken.
- Schep de aardappels en wortels in een pan en schenk er zoveel water op zodat ze net niet onder staan. Kook de aardappels en wortels met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit een scheutje margarine in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg het fijn gehakt toe en bak circa 4 minuten.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de uien en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Kook circa 4 minuten tot de saus voor de helft ingekookt is. Pluk en snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
- Giet de aardappels en wortels af, bewaar 250 ml kookvocht, en stoom ze droog.
- Stamp de aardappels en wortels fijn met een pureestamper. Snijd de prei in hele dunne ringetjes en roer door de stamppot. Roer eventueel wat kookvocht door de stamppot als de stamppot te droog is en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel de stamppot over de ovenschaal, schep het gehakt-tomatenmengsel erboven op en bestrooi met kaas.
- Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is
Deze Hollandse ovenschotel met fijngehakt is makkelijk te maken en staat al binnen een half uur op tafel. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag!
1 reactie