De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse ovenschotel

25 min kooktijd
Hollandse ovenschotel

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.

 Aardappels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af.

Hollandse ovenschotel

  • Schil en snijd de bospeen in dunne plakken
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, wortel, gehakt, kaneelpoeder en kerriepoeder circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de appels los van het klokkenhuis. Snijd de appel in grove parten. Voeg de appels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal. Verdeel de aardappels over het gehaktmengsel en verdeel de blokjes kaas over de aardappels.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker