- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Aardappels koken
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
- Giet de aardappels af.
Hollandse ovenschotel
- Schil en snijd de bospeen in dunne plakken
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, wortel, gehakt, kaneelpoeder en kerriepoeder circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de appels los van het klokkenhuis. Snijd de appel in grove parten. Voeg de appels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal. Verdeel de aardappels over het gehaktmengsel en verdeel de blokjes kaas over de aardappels.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties