Hollandse ovenschotel

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.

 Aardappels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af.

Hollandse ovenschotel

  • Schil en snijd de bospeen in dunne plakken
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, wortel, gehakt, kaneelpoeder en kerriepoeder circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de appels los van het klokkenhuis. Snijd de appel in grove parten. Voeg de appels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal. Verdeel de aardappels over het gehaktmengsel en verdeel de blokjes kaas over de aardappels.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse ovenschotel

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 bos bospeen
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 g oude kaas aan stuk

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
5