Hollandse garnalenbisque en spring rolls

7
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Hollandse garnalenbisque met zeekraal
Pel de garnalen. Bewaar de schalen en koppen. Zet de gepelde garnalen afgedekt in de koelkast. Maak de wortels, prei, venkel, knoflook en sjalotten schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de garnalenschalen en koppen aan. Voeg de steranijs toe. Voeg na een paar minuten de knoflook, prei en sjalotten toe. Voeg ook de venkel en wortel toe en fruit alles circa drie minuten.  Voeg dan het blikje tomatenpuree toe. Fruit dit circa twee minuten mee.  Blus af met de wijn en anijsdrank. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe. Voeg een stuk citroenschil en sinaasappelschil toe. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in de pan. Voeg zout en peper toe. Vul aan met water tot alles onderstaat. Laat de bisque 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de bisque.

Verwijder de harde steeltjes van de zeekraal. Doe wat gepelde garnalen en zeekraal in de soepkommen. Schep de bisque erop.

Dipsaus
Pel voor de dipsaus de knoflook en schil de gemberwortel. Snijd ze in stukken en doe in de vijzel. Snijd de peper in stukken (verwijder voor een milde versie de zaadlijsten). Doe ook de peper en de suiker in de vijzel en maal tot een pasta. Pers de limoen uit en roer met de vissaus en sojasaus door de pasta. Zet de dipsaus apart.

Spring rolls
Maak de groenten schoon en snijd ze in lange dunne reepjes of mooie plakjes. Pluk de kruiden. Bereid de vermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Zet een grote, ondiepe schaal met koud water klaar en doop hierin één voor één de rijstvellen. Beleg de rijstvellen een voor een met een brede streep groenten, kruiden, vermicelli, pinda’s en garnalen. Sla elk rijstvel aan de korte kanten naar binnen en rol de spring rolls strak op.

Serveer drie spring rolls per persoon (maak er meer als je het als hoofdmaaltijd wilt serveren) en dip ze in de saus.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse garnalenbisque met zeekraal

  • 300 g ongepelde Hollandse garnalen
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 0.5 bol knoflook
  • 2 sjalotten
  • olijfolie
  • 1 steranijs
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 ml witte wijn
  • 75 ml anijsdrank
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 75 g zeekraal

Dipsaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 1 el fijne suiker
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus

Extra nodig

  • vijzel

Spring rolls met Hollandse garnalen

  • 300 g gemengde groenten (rode kool, wortels, komkommer, zeekraal, radijs, bosuien)
  • 1 bos (gemengde) kruiden, zoals koriander, bieslook, Thaise basilicum
  • 100 g vermicelli naar keuze (liefst rijst- of bonenvermicelli)
  • 1 handvol gezouten pinda's
  • 100 g gekookte gepelde Hollandse garnalen
  • 12 vellen rijstpapier
Geef je waardering
7