Hollandse curry (bloemkoolcurry met notenrijst en een saucijs)

9
Makkelijk
Hollandse curry (bloemkoolcurry met notenrijst en een saucijs)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Notenrijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en leg de deksel op de pan.

Hollandse curry

Pel en snijd de knoflook fijn.Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Open het blik kikkererwten en giet de kikkererwten af. Schil en rasp de gember.

Gegrilde saucijzen
Verwarm een grillpan voor en gril de saucijzen in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.

Hollandse curry

Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit knoflook, gember en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en gaar de bloemkoolroosjes circa 8 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan. Voeg de kikkererwten en de yoghurt toe. Snijd de koriander fijn en voeg samen met de pijnboompitten toe aan de bloemkoolcurry.

Aan tafel!

Verdeel de rijst, bloemkoolcurry en de saucijzen over borden.

Ingredienten

4
Personen

Notenrijst

  • 400 g notenrijst

Hollandse curry

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bloemkool
  • 1 blok kikkererwten
  • 2 cm verse gemberwortel
  • zonnebloemolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 ml yoghurt
  • 0.5 bosje peterselie
  • 50 g pijnboompitten

Gegrilde saucijzen

  • 4 saucijzen

Klaar zetten

  • pan met deksel
  • zeef
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • blikopener
  • grillpan
  • hapjespan met deksel
  • rasp
  • pollepel
Hollandse curry (bloemkoolcurry met notenrijst en een saucijs)
Geef je waardering
9