De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse curry (bloemkoolcurry met notenrijst en een saucijs)

30 min kooktijd
Hollandse curry (bloemkoolcurry met notenrijst en een saucijs)

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Notenrijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en leg de deksel op de pan.

Hollandse curry

Pel en snijd de knoflook fijn.Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Open het blik kikkererwten en giet de kikkererwten af. Schil en rasp de gember.

Gegrilde saucijzen
Verwarm een grillpan voor en gril de saucijzen in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.

Hollandse curry

Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit knoflook, gember en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en gaar de bloemkoolroosjes circa 8 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan. Voeg de kikkererwten en de yoghurt toe. Snijd de koriander fijn en voeg samen met de pijnboompitten toe aan de bloemkoolcurry.

Aan tafel!

Verdeel de rijst, bloemkoolcurry en de saucijzen over borden.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker