Holi halloumiburger

6
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Aubergine

  • Snijd de aubergine in dikke plakken.
  • Pel de knoflook.
  • Meng in een kom de plakken aubergine, olijfolie en gerookt paprikapoeder. Rasp de knoflook boven de kom. Meng goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 30 minuten marineren.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Gril de aubergine in circa vier minuten per kant.

Gekarameliseerde ui

  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Verhit de boter in een pan en voeg de ui toe. Bak circa 20 minuten in de pan op zacht vuur tot ze bruin kleuren en glazig zijn, voeg de suiker toe. Schep regelmatig om.
  • Voeg de rode wijnazijn toe en bak circa vijf minuten.

Harissamayonaise

  • Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig.
  • Maak op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is.
  • Meng in een kom de harissa door 3 eetlepels mayonaise.

Halloumi burger

  • Snijd de halloumi in plakken.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Gril de halloumi circa 3 minuten per kant.
  • Snijd de broodjes open en gril ze in de grillpan circa 3 minuten.
  • Beleg de broodjes met de harissamayonaise, sla, halloumi, aubergine en ui.
  • Halveer de limoen en pers het sap eruit. Sprenkel de limoensap over het broodje. Knip wat bieslook over de halloumi.

Ingredienten

4
Personen

Aubergine

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder

Gekaramelliseerde ui

  • 1 rode ui
  • 1 klontje boter
  • 50 g bruine suiker
  • 1 el rode wijnazijn

Harissamayonaise

  • 10 ml witte wijnazijn
  • 1 el fijne mosterd
  • 2 eidooiers
  • 300 ml druivenpitolie
  • 2 tl harissa

Halloumiburger

  • 250 g halloumi
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 2 little gems
  • 1 limoen
  • 10 stengels bieslook
Geef je waardering
6