Hete kipdip

6
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Hete kipdip
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de plakken bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er nog een vel bakpapier en een bakplaat op en bak de bacon in circa 10 minuten bruin en krokant. Laat de bacon afkoelen.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spinazie circa 2 minuten. Verwarm een grillpan. Snijd de kipfilet in repen, besprenkel met olie en breng op smaak met 2 eetlepels sambal. Rijg de repen kip aan prikkers en gril de kip om en om circa 3 minuten. Rasp de cheddar. Pureer de crème fraîche, cheddar, spinazie en de resterende sambal in een keukenmachine. Breng op smaak met een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de spinaziedip over de ovenschaal. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over de ovenschaal. Steek de uitgebakken bacon en kipspiesen in de dip. Verdeel de nacho chips over de dip. 

Ingredienten

4
Personen

Hete kipdip

  • 16 plakken bacon
  • 250 g spinazie
  • 350 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 el sambal
  • 150 g cheddar
  • 450 g crème fraîche
  • 2 bosuien
  • 1 zak nacho chips

Extra nodig

  • bakpapier
  • 1 stenen bakvorm
  • 10 prikkers
Geef je waardering
6