De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hertenbiefstuk gebakken met kaneel met peer in honing

Een heerlijk gerecht van hertenbiefstuk gebakken met kaneel met peer in honing geserveerd met groenten uit de oven.

30 min kooktijd
Hertenbiefstuk

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Hertenbiefstuk met kaneel en peer. Een heerlijk gerecht voor de winterse avonden of als kerstmaal. Angélique deelt haar ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Spruitjes en ovenaardappels
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de kontjes van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de spruitjes in vieren. Kook de spruitjes in circa 6 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Rooster de spruitjes vlak voor het serveren in een koekenpan met olijfolie goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de knoflook in plakjes en snijd de aardappels in partjes. Meng de aardappels in een ovenschaal met de knoflook, olijfolie, rozemarijn en tijm en rooster ze in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Zet de oven op 100 ºC en houd de aardappels warm.

Hertenbiefstuk
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bestrooi de biefstukken met kaneelpoeder en wrijf ze goed in met mosterd. Verhit boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur om en om goudbruin. Gaar het vlees in de oven in circa 4-6 minuten rosé. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze circa 5 minuten rusten. Blus de koekenpan af met rode wijn en kook de wijn in tot jusdikte. Schenk de jus door een zeef.

Peren
Schil en snijd de peren in achten en verwijder het klokhuis. Verhit een koekenpan en verwarm boter met 1 eetlepel olijfolie en bak de peren op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing toe en karamelliseer ze goudbruin. Voeg op het laatst nog een klontje boter toe en schud de peren voorzichtig uit de pan.

Bord opmaken
Verwarm borden voor in de oven. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de borden. Leg er spruitjes, aardappels en peer omheen en lepel de jus over het vlees.

Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met traditionele wildgarnituren als stoofperen, cranberrycompote of -saus, paddenstoelen, smeuïge aardappelpuree of gegratineerde aardappel.

Dit recept komt uit de TROSkompas/ TVkrant special over 24Kitchen.

Wijntip

Stevige rode winterwijn. Gemaakt van Syrah bijvoorbeeld (Rhone, Australie). Maar ook een Spaanse rode wijn van Tempranillo kan goed, liefst een reserva of gran reserva. Dan heeft wijn vaak een mooi toefje vanille (van de rijping op het eikenhouten vat) en dat geeft een lekker zoetje mee.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker