De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

heilbot met maïspuree en gevulde cassave

Snijd de korrels van de maïskolf en pureer ze met 250 ml water in de keukenmachine. Pureer de koriander met 125 ml water in een keukenmachine. Pel en snipper de ui en snijd de peper fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en peper. Voeg de bouillonblokjes, komijn en 125 ml water toe.

45 min kooktijd
Heilbot met maïspuree en gevulde cassave

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Heilbot met maïspuree
Snijd de korrels van de maïskolf en pureer ze met 250 ml water in de keukenmachine. Pureer de koriander met 125 ml water in een keukenmachine. Pel en snipper de ui en snijd de peper fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en peper. Voeg de bouillonblokjes, komijn en 125 ml water toe. Blijf roeren tot de blokjes zijn opgelost. Voeg de maïs toe, zet het vuur laag en laat 5-10 minuten sudderen. Voeg de koriander toe en roer 1 minuut door. Haal de pan van het vuur en leg de deksel erop. Roer zout en peper door de bloem. Wentel de heilbot door de bloem. Verhit olie in een pan en bak de heilbot goudbruin. Snijd de limoen in 4 partjes. Verdeel het maïsmengsel met de heilbot en serveer met een partje limoen.

Gevulde cassave
Breng water met zout aan de kook. Schil en snijd de cassave in blokjes en kook ze gaar. Pureer de cassave, en roer het ei en 1 eetlepel bloem erdoor. Laat het beslag afkoelen. Snijd de kaas in 6 gelijke blokjes. Verdeel het cassavebeslag in 6 gelijke delen. Bestuif je handpalmen met bloem en pak een portie cassavebeslag. Druk het plat in je hand, leg een stukje kaas in het midden en vouw het cassavebeslag eromheen. Frituur de cassavekroketjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker