Rudolph van Veen

Ingredienten

24
Porties

Havermoutkoekjes

  • 60 g boter
  • 100 g suiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 120 g bloem
  • 130 g havermout
  • 4 g bakpoeder
  • 4 g kaneel
  • 6 g zout
  • 75 g pecannoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Klop de zachte boter met de beide soorten suiker rustig luchtig. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg de eieren en het vanillemerg toe en mix circa 2 minuten door. Meng in een kom de bloem, havermout, bakpoeder, kaneel en zout met een garde. Voeg het bloemmengsel toe en draai het tot een glad beslag. Hak de pecannoten en voeg toe. Knijp met een ijsknijper 24 kleine bolletjes van het beslag op een met bakpapier beklede plaat. Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar.

Wil je meer koekjes leren bakken? Bekijk hier onze koekjes recepten.

Geef je waardering

560
Havermoutkoekjes