Hartige verwenflapjes

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bechamelsaus
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg de melk toe. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kook de saus circa 2 minuten door en laat hem afkoelen.

Flapjes
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kaas in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de kaas, ui en de hamblokjes. Schep een lepel vulling in het midden van het bladerdeeg en schep er een lepel bechamelsaus over. Kluts het ei en bestrijk de randen van het deeg ermee. Vouw de flapjes dicht en druk ze goed aan. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de flapjes in, bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de flapjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

10
Porties

Bechamelsaus

  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat

Flapjes

  • 150 g kaas in een plak van 1 cm dik
  • 1 ui
  • 150 g hamblokjes
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 g geraspte kaas
Geef je waardering
14