Ben je dol op hartige taarten? Dan moet je écht deze heerlijke Stroganoff-taart proberen. Hij smaakt niet alleen heerlijk, maar staat is ook nog eens hartstikke simpel om te maken. Rudolph deelt zijn recept voor een Hartige Stroganoff-taart.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 130 g bloem
  • 130 g volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 g boter
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels koud water
  • 1/2 theelepel zout

Stroganoffsaus

  • 25 g boter
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 30 g bloem
  • 250 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout

Topping

  • 250 g rundergehakt
  • 3 gekleurde paprika's
  • 100 g kerstomaatjes
  • 100 g champignons
  • 1 (rode) ui
  • 1 grote augurk
  • een paar stengels bieslook
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1 uur en 55 minuten

Deeg 

Kneed alles voor het deeg door elkaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 

Stroganoffsaus 

Snipper de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook. Voeg het  paprikapoeder, de tomatenpuree en de bloem toe. Gaar het geheel en blus af met de melk en slagroom. Roer met een garde door en laat 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.  

Topping voorbereiden 

Rul het gehakt in een pan met wat boter of olie. Breng op smaak met peper en zout.  Snijd de paprika’s in blokjes en de ui in ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de champignons in iets dikkere plakjes.  
 
Opbouw taart 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit tot een grote cirkel. Snijd eventueel de randen bij. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de rand met wat water. Vouw de rand decoratief iets naar binnen. 

Stap 2: 
Verdeel de saus over het deeg en houd een klein deel van de saus achter. Beleg met het gehakt, de champignons, paprika’s en de uienringen. Bak de taart in circa 40 minuten in de oven gaar. Verdeel 5 minuten voor het einde van de oventijd de tomaatjes en nog wat extra saus over de taart.  

Stap 3: 
Snijd de augurk in reepjes en snijd de bieslook fijn. Schaaf de Parmezaanse kaas. Bestrooi de taart met de augurk, bieslook en de kaas.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Geef je waardering

Hartige Stroganoff-taart
Hartige Stroganoff-taart