Pompoenpannenkoeken
-
Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken.
-
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de pompoen circa 6 minuten. Giet de pompoen af en spoel koud.
-
Breek het ei in een grote kom en meng de melk, volkorenmeel en een snufje zout erdoor.
-
Voeg de pompoen toe aan het beslag en pureer glad met een staafmixer.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een pannenkoek in circa 4 minuten om en om goudbruin. Bak totaal 4 pannenkoeken.
-
Schenk een scheutje olie in de koekenpan en bak 2 plakken ontbijtspek circa 1 minuut. Schep er wat pannenkoekenbeslag bij en bak in circa 4 minuten om en om goudbruin. Herhaal dit tot al het spek op is.
-
Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 3 minuten.
-
Serveer de pompoenpannenkoeken met de gebakken champignons, spek en een beetje appelstroop. Eet smakelijk!
Nooit genoeg van pompoen?
0 reacties