Hartige pompoenpannenkoeken

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pompoenpannenkoeken

  • Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de pompoen circa 6 minuten. Giet de pompoen af en spoel koud.
  • Breng het ei in een grote kom en meng de melk, volkorenmeel en een snufje zout erdoor.
  • Voeg de pompoen toe aan het beslag en pureer glad met een staafmixer.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een pannenkoek in circa 4 minuten om en om goudbruin. Bak totaal 4 pannenkoeken.
  • Schenk een scheutje olie in de koekenpan en bak 2 plakken ontbijtspek circa 1 minuut. Schep er wat pannenkoekenbeslag bij en bak in circa 4 minuten om en om goudbruin. Herhaal dit tot al het spek op is.
  • Houd de pannenkoeken warm door ze tussen twee borden te leggen op een pan met kokend water.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 3 minuten.

Salade

  • Meng in een kom de honing, mosterd, scheutje olijfolie en het sap van de citroen door elkaar. Voeg de spinazie toe en roer door. Strooi de cashewnoten erover.

Serveren

  • Serveer de neutrale pannenkoeken met gebakken champignons. Serveer de pannenkoeken met spek met een beetje appelstroop.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Hartige pompoenpannenkoeken

  • 300 g oranje pompoen
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 125 g volkorenmeel
  • zonnebloemolie
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 250 g kastanjechampignons
  • appelstroop

Salade

  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie extra vergine
  • 1 citroen
  • 300 g spinazie
  • 75 g cashewnoten
Geef je waardering
9