De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige herfsttoffees

40 min kooktijd
Hartige herfsttoffees

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Flensjes
Smelt de boter. Meng de bloem door de melk en voeg de eieren, boter en het zout toe. Meng tot een glad beslag. Verhit een drupje olie in een anti-aanbakpan. Schep een lepel flensjesbeslag in de pan en bak de flensjes om en om goudbruin. Bak op deze wijze 8 flensjes.

Vulling
Rooster de pecannoten in een droge pan goudbruin en hak ze grof. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de bosuitjes in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen, bosui en knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng de kaas en de pecannoten door het paddenstoelenmengsel, schep een portie in een flensje en rol op.

Spinaziesaus
Blender de spinazie met de room en de pesto tot een egale saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de saus bij de flensjes.

Tip: de spinaziesaus kun je ook warm serveren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker