Hartige herfststrudel

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Strudeldeeg
Maak van de bloem, zonnebloemolie, zout en water een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Vulling
Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit boter in een pan en bak de broodblokjes krokant en goudbruin. Schil de pompoen, verwijder het zaad en de draden en snijd de pompoen in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook. Ris de rozemarijn en tijm en hak de blaadjes fijn. Meng de pompoen met de rozemarijn, tijm, een scheut olijfolie, gehakt, pecannoten en komijnpoeder.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Spreid een laken uit over de werkbank, bestuif met bloem en rol het deeg uit. Trek het deeg met de bolle kant van je hand voorzichtig uit. Knip de dikke randen van deeg eraf. Het deeg moet zo dun zijn dat je er doorheen kan kijken. Bestrijk het deeg met de boter en bestrooi met peper en zout. Verdeel de broodblokjes in de breedte over het deeg. Verdeel de vulling over de broodblokjes. Rol met behulp van het laken de strudel op. Vouw de kanten op. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bestrooi met maanzaad. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de strudel in 45 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

8
Personen

Strudeldeeg

  • 800 g bloem
  • 40 g zonnebloemolie
  • zout
  • 400 ml water

Vulling

  • 300 g wit brood
  • 200 g boter
  • 1 kg pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • 325 g half-om-half-gehakt
  • 200 g pecannoten
  • 2 tl komijnpoeder

Extra nodig

  • laken
  • bakpapier
  • bakplaat
  • 150 g boter om mee te bestrijken
  • 2 el maanzaad
Geef je waardering
6