Hartige brunch-cupcake

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de pistachenootjes. Meng in een kom de bloem met bakpoeder en roer het zout en de peper erdoor. Mix in een andere kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie. Roer beide mengsels door elkaar en mix ze, in de keukenmachine op lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op hoge stand en meng de ham en pistachenootjes erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.

Bechamelcrème
Smelt de 15 g boter in een pan en spatel de bloem erdoor. Gaar de roux op laag vuur zonder te kleuren. Voeg de melk toe en roer met een garde goed door. Breng de saus aan de kook en laat al roerende circa 5 minuten koken tot de saus gebonden en gaar is. Breng de bechamelsaus op smaak met zout en peper en laat de bechamelsaus afkoelen. Klop de overige boter luchtig, voeg de bechamelsaus toe en klop op de laagste stand tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en peper.

Garneren
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges af en blancheer de asperges circa 1 minuut. Laat ze afkoelen in ijswater. Spuit een dubbele ring bechamelcrème op de cupcakes. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Garneer de cupcakes met asperge, de kerstomaatjes en een snufje paprikapoeder.

Ingredienten

12
Porties

Cupcakes

  • 50 g pistachenootjes
  • 300 g bloem
  • 9 g bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl peper
  • 2 grote eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 150 g ham in blokjes

Bechamelcrème

  • 15 g boter
  • 15 g bloem
  • 250 ml melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g boter

Garneren

  • 12 groene asperges
  • 12 gele cherrytomaatjes
  • tuinkers
  • paprikapoeder om te bestrooien

Extra nodig

  • 12 cupcakevormen
  • cupcaketray
  • keukenpapier
Geef je waardering
7