De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartig gevulde koeken

Laat je verrassen door deze hartige variatie op de gevulde koek!

60 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Hartig gevulde koeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei, een snufje zout en bakpoeder met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Gehakt
Hak de amandelen. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de blaadjes peterselie. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng het gehakt met de amandelen, ui, peterselie en appel en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte. Steek 12 cirkels uit met de steker van 10 cm doorsnede en 12 cirkels met de steker van 12 cm doorsnede. Bestrijk de kleine deegcirkels met het eidooiermengsel. Verdeel een flinke eetlepel gehakt op de kleine cirkels, dek af met de grote cirkel en druk de randen met een vork aan. Bestrijk de bovenkant met het eidooiermengsel en verdeel 3 amandelen over elke koek. Prik in het midden een gaatje voor de stoom te laten ontsnappen. Bak de koeken in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker