Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 400 g rundvlees (zonder bot)
  • 2 uien
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes bladselderij
  • 2 takjes peterselie
  • 200 g bleekselderij
  • 600 g tomaten uit blik
  • 60 g tomatenpuree
  • 100 g linzen uit blik
  • 150 g kikkererwten uit blik
  • zonnebloemolie
  • 40 g vermicelli
  • 1 Turks brood
  • zout
  • versgemalen peper

Kruiden voor het vlees

  • 1 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten
  • Snijd het rundvlees in blokjes. Meng de kruiden voor het vlees door elkaar. Meng de kruiden door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
  • Pel en snijd de uien in blokjes.
  • Pluk en hak de koriander, bladselderij en peterselie.
  • Schil en snijd de bleekselderij in repen.
  • Verhit olie in een pan.
  • Pureer de tomaten glad met een staafmixer.
  • Bak het vlees in circa 3 minuten bruin.
  • Voeg ui, kruiden en bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Meng de tomatenpuree, linzen en kikkererwten door elkaar. Voeg 1 liter water in vier delen toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost.
  • Roer de tomaten erdoor en gaar circa 30 minuten met de deksel op de pan.
  • Voeg de vermicelli toe en kook in circa 4 minuten gaar.
  • Serveer de harira met Turks brood


TIP: je kunt ook verse linzen en kikkererwten gebruiken, week deze dan een dag van te voren.

Geef je waardering

298
Harira: Marokkaanse maaltijdsoep