Vouw van bakpapier 4 frietzakjes om de handtaartjes in te doen.
Amandelbiscuit
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Klop het eiwit met de helft
van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker los.
Voeg de bloem, amandelpoeder en de gesmolten boter toe en roer goed door.
Spatel het eiwitschuim erdoor. Strijk het beslag uit over een met bakpapier
beklede bakplaat. Steek 4 cirkels uit het biscuit en vouw deze tot een frietzakje.
Stracciatellaroom
Klop
de slagroom met de suiker stijf. Rasp de chocolade en meng met de slagroom.
Verdeel de stracciatellaroom over de biscuitplakjes.
Vulling
Snijd
de cake in kleine blokjes. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in
vieren. Meng de cakeblokjes, aardbeien, frambozen en kersen en verdeel over de
handtaartjes.
Italiaans schuim
Houd een klein beetje suiker achter en breng de resterende suiker in een
pan het water aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten met de
achtergehouden suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet
druppelsgewijs de suikersiroop bij de eiwitten en klop het eiwitschuim koud.
Schep het schuim in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit toeven
schuim op de handtaartjes en brand met een gasbrander goudbruin. Garneer met
een aardbei en takje munt.
Meld je aan en praat mee