De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Handtaartjes

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Handtaartjes

Bereidingswijze

Vouw van bakpapier 4 frietzakjes om de handtaartjes in te doen.

Amandelbiscuit
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker los. Voeg de bloem, amandelpoeder en de gesmolten boter toe en roer goed door. Spatel het eiwitschuim erdoor. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek 4 cirkels uit het biscuit en vouw deze tot een frietzakje.

Stracciatellaroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Rasp de chocolade en meng met de slagroom. Verdeel de stracciatellaroom over de biscuitplakjes.

Vulling
Snijd de cake in kleine blokjes. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Meng de cakeblokjes, aardbeien, frambozen en kersen en verdeel over de handtaartjes.

Italiaans schuim
Houd een klein beetje suiker achter en breng de resterende suiker in een pan het water aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten met de achtergehouden suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop bij de eiwitten en klop het eiwitschuim koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit toeven schuim op de handtaartjes en brand met een gasbrander goudbruin. Garneer met een aardbei en takje munt. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.