Handtaartjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Vouw van bakpapier 4 frietzakjes om de handtaartjes in te doen.

Amandelbiscuit
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker los. Voeg de bloem, amandelpoeder en de gesmolten boter toe en roer goed door. Spatel het eiwitschuim erdoor. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek 4 cirkels uit het biscuit en vouw deze tot een frietzakje.

Stracciatellaroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Rasp de chocolade en meng met de slagroom. Verdeel de stracciatellaroom over de biscuitplakjes.

Vulling
Snijd de cake in kleine blokjes. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Meng de cakeblokjes, aardbeien, frambozen en kersen en verdeel over de handtaartjes.

Italiaans schuim
Houd een klein beetje suiker achter en breng de resterende suiker in een pan het water aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten met de achtergehouden suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop bij de eiwitten en klop het eiwitschuim koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit toeven schuim op de handtaartjes en brand met een gasbrander goudbruin. Garneer met een aardbei en takje munt. 

Ingredienten

4
Personen

Amandelbiscuit

  • 15 g roomboter
  • 2 eiwitten
  • 85 g suiker
  • 2 eieren
  • 15 g bloem
  • 85 g amandelpoeder

Straciatellaroom

  • 250 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 100 g chocolade

Vulling

  • 100 g chocoladecake
  • 6 aardbeien
  • 16 frambozen
  • 4 el amarene kersen

Italiaans schuim

  • 75 ml water
  • 260 g suiker
  • 3 eiwitten

Garnering

  • 4 aardbeien
  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • bakpapier of 4 porseleinen frietzakjes
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • gasbrander
Geef je waardering
0