De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

halve kip uit de oven met gepofte aardappels

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Halve kip uit de oven met gepofte aardappels

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halve kip uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kip in tweeën.
  • Snijd de groenten in grote stukken en leg ze op een bakplaat.
  • Hak de rozemarijn fijn en meng met de olijfolie.
  • Smeer dit mengsel onder het vel van de kip.
  • Leg de kip op de groente en doe een klein beetje water op de bakplaat.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak de kip circa 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder het folie na 40 minuten en bak nog circa 10 minuten.

Gepofte aardappels


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • Hol de aardappels uit en verzamel de aardappelpuree in een kom.
  • Breng op smaak met de room, boter, nootmuskaat, verse zwarte peper en zout. Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel en laat het nog 5 minuten in de oven bakken.
  • Lekker met verse tijm.

Pikante tomatensaus


  • Mondeer de tomaten en snijd de zaadlijsten weg.
  • Breng water aan de kook.
  • Doe de tomaten, knoflook, tomatenpuree, laurierblad, peperkorrels, suiker en pikante rode peper in de pan en kook alles circa 30 minuten.
  • Pureer de saus met behulp van een staafmixer en filter de saus.
  • Plaats de kip en de groenten in een schaal en serveer samen met de tomatensaus en gepofte aardappels.


Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker