Halve kip uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de kip in tweeën.
- Snijd de groenten in grote stukken en leg ze op een bakplaat.
- Hak de rozemarijn fijn en meng met de olijfolie.
- Smeer dit mengsel onder het vel van de kip.
- Leg de kip op de groente en doe een klein beetje water op de bakplaat.
- Dek af met aluminiumfolie en bak de kip circa 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder het folie na 40 minuten en bak nog circa 10 minuten.
Gepofte aardappels
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar.
- Hol de aardappels uit en verzamel de aardappelpuree in een kom.
- Breng op smaak met de room, boter, nootmuskaat, verse zwarte peper en zout. Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel en laat het nog 5 minuten in de oven bakken.
- Lekker met verse tijm.
Pikante tomatensaus
- Mondeer de tomaten en snijd de zaadlijsten weg.
- Breng water aan de kook.
- Doe de tomaten, knoflook, tomatenpuree, laurierblad, peperkorrels, suiker en pikante rode peper in de pan en kook alles circa 30 minuten.
- Pureer de saus met behulp van een staafmixer en filter de saus.
- Plaats de kip en de groenten in een schaal en serveer samen met de tomatensaus en gepofte aardappels.
0 reacties