De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gyoza met gehakt, shiitake, kool en taugésalade

Deze Japanse gyoza vul je met varkensgehakt, shiitake en kool en serveer je met een frisse taugésalade en zelfgemaakte dipsaus. Het ideale voorgerecht, maar ook perfect als lekkere snack!

Gyoza met gehakt, shiitake, kool en taugésalade

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 16 van The Chefs' Line Nederland. 

Deeg

Kook water en meng met de bloem, maïszetmeel en zout op de deegplank. Kneed tot een deeg, verpak in huishoudfolie en leg in koelkast.

Vullen

Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de bosui fijn. Meng het varkensgehakt met de oestersaus, bosui, knoflook en gember. Rol het deeg uit en steek gyoza vellen uit. Vul de gyoza met de vulling, vouw ze dicht.

Taugé

Blancheer de taugé en marineer met togarashikruiden, ponzu en sesamolie.

Bakken en serveren

Bak de gyoza knapperig in een scheut olie. Voeg een scheutje water toe, doe de deksel op de pan en laat de gyoza zo garen. Snij de Spaanse peper en bieslook fijn en strooi samen met seseamzaadjes over de gyoza. Roer een dipsaus van de chili-olie, zoete chilisaus en soyasaus. Serveer de Gyoza met de taugé en dipsaus.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker