Gyoza met gehakt, shiitake, kool en taugésalade

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 16 van The Chefs' Line Nederland. 

Deeg

Kook water en meng met de bloem, maïszetmeel en zout op de deegplank. Kneed tot een deeg, verpak in huishoudfolie en leg in koelkast.

Vullen

Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de bosui fijn. Meng het varkensgehakt met de oestersaus, bosui, knoflook en gember. Rol het deeg uit en steek gyoza vellen uit. Vul de gyoza met de vulling, vouw ze dicht.

Taugé

Blancheer de taugé en marineer met togarashikruiden, ponzu en sesamolie.

Bakken en serveren

Bak de gyoza knapperig in een scheut olie. Voeg een scheutje water toe, doe de deksel op de pan en laat de gyoza zo garen. Snij de Spaanse peper en bieslook fijn en strooi samen met seseamzaadjes over de gyoza. Roer een dipsaus van de chili-olie, zoete chilisaus en soyasaus. Serveer de Gyoza met de taugé en dipsaus.

Ingredienten

1
Personen

  • 300 g patentbloem
  • 200 g maïszetmeel
  • 2 el zout

Vulling

  • 2 bosuitjes
  • 10 g bieslook
  • 100 g spitskool
  • 100 g shiitake
  • 200 g varkensgehakt
  • 3 cm gember
  • 3 tenen knoflook

  • 1 tl geroosterde zwarte sesamzaadjes
  • 1 tl geroosterde witte sesamzaadjes
  • 2 Spaanse pepers
  • 8 g bieslook

Gemarineerde taugé

  • 150 g taugé
  • 2 el Schisimi togarashi (Japanse kruidenmix)
  • 2 el ponzu
  • 1 el sesamolie

Dipsaus

  • 30 g gedroogde wakame
  • 2 el knapperige chili-olie
  • 4 el zoete chilisaus
  • 3 el sojasaus
Geef je waardering
2