Groentetortilla
-
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur.
-
Halveer intussen de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 3 min. mee.
-
Schep de aardappelschijfjes erdoor en bak nog 3 min.
-
Klop intussen de eieren in een ruime kom los. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat al omscheppende slinken.
-
Voeg de groenten toe aan de kom met het ei en meng goed door. Verhit de resterende olijfolie in de pan. Giet het eimengsel in de pan. Bak goudbruin in 8-10 min. met de deksel op de pan.
-
Leg een groot bord ondersteboven op de tortilla en draai de tortilla met pan en al op het bord. Schuif de tortilla terug in de pan en bak de andere kant in 5-8 min. goudbruin.
-
Schuif de tortilla voorzichtig op een groot bord of plank. Serveer met de salsa brava en yoghurtsaus.
Salsa brava
-
Verhit de olijfolie in een pannetje.
-
Verwijder het velletje van de knoflook. Fruit de hele tenen knoflook met de paprikapoeder en chilipoeder 3 min. op laag vuur.
-
Verwijder de teentjes knoflook en gooi weg. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
-
Doe de tomatenblokjes en rode-wijnazijn erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. op laag vuur koken.
Yoghurtsaus
-
Schep de Griekse yoghurt in een bakje. Snijd de bieslook fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
2 reacties
Mare, ik lees niet hoeveel eieren, of ben ik nou kippig? 🥚🥚🥚🤨
Die hoeveelheid is inmiddels toegevoegd :)
Groeten,
Team-24Kitchen