De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groentetortilla met salsa brava

Op het menu staat vandaag een groentetortilla met salsa brava. Een knipoog naar je zonnige vakantie aan de costa. Jet deelt haar recept in Lekker Snel!

30 min voorbereidingstijd
Groentetortilla met salsa brava

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Een échte Spaanse tortilla bestaat alleen uit ei en aardappels. Maar je ziet vaak genoeg variaties waarin ook ui en groente wordt toegevoegd. Eigenlijk een superhandige manier om alle restjes uit je groentelade op te maken.”

Bereidingswijze

Groentetortilla

  1. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn. 

  2. Verhit 2 el olijfolie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur. 

  3. Halveer intussen de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 3 min. mee. 

  4. Schep de aardappelschijfjes erdoor en bak nog 3 min. 

  5. Klop intussen de eieren in een ruime kom los. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat al omscheppende slinken. 

  7. Voeg de groenten toe aan de kom met het ei en meng goed door. Verhit de resterende olijfolie in de pan. Giet het eimengsel in de pan. Bak goudbruin in 8-10 min. met de deksel op de pan.

  8. Leg een groot bord ondersteboven op de tortilla en draai de tortilla met pan en al op het bord. Schuif de tortilla terug in de pan en bak de andere kant in 5-8 min. goudbruin.

  9. Schuif de tortilla voorzichtig op een groot bord of plank. Serveer met de salsa brava en yoghurtsaus.

Salsa brava

  1. Verhit de olijfolie in een pannetje. 

  2. Verwijder het velletje van de knoflook. Fruit de hele tenen knoflook met de paprikapoeder en chilipoeder 3 min. op laag vuur. 

  3. Verwijder de teentjes knoflook en gooi weg. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. 

  4. Doe de tomatenblokjes en rode-wijnazijn erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. op laag vuur koken. 

Yoghurtsaus

  1. Schep de Griekse yoghurt in een bakje. Snijd de bieslook fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Leuk recept!
Mare, ik lees niet hoeveel eieren, of ben ik nou kippig? 🥚🥚🥚🤨
Cynthia Weerstra
03-09-2024
Hi!

Die hoeveelheid is inmiddels toegevoegd :)

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
10-09-2024

Ook lekker