De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Te gekke groentepakketjes

Snijd alle ingrediënten die jij graag in je rolletjes wil verwerken in reepjes. Ik vind het lekker om de rauwe biet en/ of wortel te raspen met een keukenmachine, om het daarna aan te maken met een beetje olijfolie, mosterd, kerriepoeder, zout en peper.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Te gekke groentepakketjes

Bereidingswijze

Snijd alle ingrediënten die jij graag in je rolletjes wil verwerken in reepjes. Ik vind het lekker om de rauwe biet en/ of wortel te raspen met een keukenmachine, om het daarna aan te maken met een beetje olijfolie, mosterd, kerriepoeder, zout en peper. Zo maak je een minislaatje die heel smaakvol en lekker plakkerig is en dus de boel bij elkaar houdt.

Maak nu saus 1 van wasabipasta, mayo en/ of yoghurt en kwark. Doe dit een beetje op gevoel en naar jouw smaak. De een is immers beter bestand tegen een fikkende wasabineus dan de ander;-).

Maak ook alvast saus 2 van ongeveer 4 el olijfolie, 3 druppels sesamolie en 2 el soyasaus. Ook deze verhoudingen pas je aan op jouw eigen smaak.

Dan nu het rollen. Wanneer je rijstvellen gebruikt, haal je elk vel voor het rollen even door heet water. Leg een vel of blad voor je neer. Smeer licht in met saus 1 en drapeer dan de reepjes groente en gelijkmatig overheen. Sla de zijkanten van het vel of blad een beetje naar binnen en rol dan vanaf onder naar boven op. Dit is een beetje een priegelwerkje. Maar geloof me: oefening baart kunst.

Tip: Eenmaal opgerold is het ’t lekkerst ze zo snel mogelijk op te eten met saus 2 als dipsaus, maar dat kan ook best even duren. Heerlijk dus als lunch, borrelhap of voorgerecht, maar ook ideaal om mee op stap te nemen in je broodtrommel of picknickmand. (vergeet de servetten niet en vervoer saus 2 in een leeg waterflesje).
Wil je naast groente nog tips ter vulling? Denk aan: gebakken blokjes tofu, reepjes omelet. Of als je echt niet zonder vlees/ vis kunt: garnalen, rosbief of gerookte kip.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.