De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene theecake

90 MIN
Groene theecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Breng de room met de boter aan de kook en los de chocolade er in op.
Klop met de mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop in een kom de eidooiers schuimig met de rest van de suiker.
Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in.
Roer het chocolademengsel door de eidooiers en spatel de eiwitten erdoor.
Meng de bloem en het theepoeder met elkaar en meng door het ei-chocolademengsel.
Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Laat de cake iets afkoelen en haal hem uit het cakeblik. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. 

Groene theepoeder is onder andere te vinden bij de oosterse winkels (toko's) en thee speciaalzaken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker