De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene soep van rucola en spinazie met crudités

30 min kooktijd
Groene soep van rucola en spinazie met crudités

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Groene soep
Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes.
Breng in de een pan de groentebouillon met de aardappels aan de kook en laat circa 12 minuten zacht doorkoken. Snijd de rucola en spinazie grof. Snijd de lente-uitjes in ringen en voeg ze samen met de doperwten, rucola en de spinazie toe aan de bouillon en laat circa 5 minuten doorkoken.
Pluk en hak de blaadjes dragon fijn. Meng de dragon met de crème fraîche, roer de helft hiervan door de soep en laat circa 2 minuten doorkoken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de soep door een bolzeef en wrijf de achterblijvende puree met de bolle kant van een soeplepel door de zeef.

Crudités
Schil en snijd de bleekselderij en bospenen in repen van circa 8 centimeter.
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in repen van circa 8 centimeter. Meng de gesneden groente met elkaar.

Serveren
Schenk de soep in kommen en verdeel de overgebleven crème fraîche erover.
Serveer met de crudités.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker