Groene salade met freekeh

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Freekeh

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de freekeh circa 10 minuten. Giet de freekeh af en besprenkel met een beetje olijfolie.

Dressing

  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Snijd de dille grof. Houd een klein beetje dille achter.
  • Snijd de salie grof.
  • Meng in een kom het limoensap, limoenrasp, dille, salie, groene mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade

  • Snijd de roosjes en het steeltje van de broccoli in plakjes.
  • Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges en snijd de asperges in de lengte doormidden.
  • Dop de doperwten.
  • Pel en snijd de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verwarm een grillpan voor op hoog vuur.
  • Smeer de groene asperges en de broccoli in met olie en gril de asperges en broccoli circa 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi met een beetje zout. Voeg de doperwten, ui en knoflook en de dressing toe en bak circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe.
  • Snijd de komkommer in dunne slierten en voeg toe aan de groente in de grillpan.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 2 minuten goudbruin. Bestrooi met een beetje zout.

Serveren

  • Serveer de salade in een schaal. Verdeel de freekeh over de salade. Garneer met de eetbare viooltjes, amandelschaafsel en de achtergehouden dille.

Ingredienten

4
Personen

Groene salade met freekeh

  • 100 g freekeh
  • 1 limoen
  • 0.5 bos dille
  • 0.5 bos salie
  • 2 el groene mosterd
  • 10 ml olijfolie
  • 1 broccoli
  • 1 bos groene asperges
  • 300 g ongedopte doperwten (of 100 g gedopte)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 100 g jonge bladspinazie
  • 50 g amandelschaafsel
  • 20 g viooltjes

Extra nodig

  • staafmixer
  • grillpan
Geef je waardering
5