Gazpacho
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Kook de groene asperges circa 3 minuten. Haal de asperges uit de pan en spoel ze af met koud water. Verwijder de harde uiteindes en snijd de asperges in stukjes. Bewaar de kopjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukjes.
- Pel de knoflook.
- Snijd de komkommer in grove plakken.
- Pureer de asperges, paprika, knoflook en de komkommer in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Halveer de limoen en pers het sap uit boven het staafmixerbakje. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot de gazpacho glad is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Loempia’s
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele dunne reepjes.
- Snijd de bosui in dunne reepjes.
- Snijd de achtergehouden kopjes van de asperges in dunne reepjes.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Meng voor de loempiavulling de paprika, bosui, aspergekopjes en de chorizo. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.
- Vul een diepe schaal met warm water. Dompel de rijstvellen een voor een in het water tot ze glazig zijn. Leg de rijstvellen uit op het aanrecht.
- Leg op ieder vel een beetje vulling en daar bovenop een garnaal. Houd de overgebleven garnalen apart. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen op.
Dip
- Snijd de peper in dunne ringen.
- Snijd de koriander fijn.
- Meng de groene peper en koriander samen met de honing in een kommetje.
- Halveer de limoen, pers het sap eruit en voeg toe.
Serveren
- Verdeel de gazpacho over borden. Garneer met de resterende garnalen. Leg de loempia’s ernaast. Lepel de dipsaus eroverheen.
Meld je aan en praat mee