Groene curry met haricots verts

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Currypasta
Verwarm een koekenpan, rooster het komijn- en korianderzaad circa 2 minuten en vijzel het fijn. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het citroengras in kleine stukjes. Schil en rasp de laos. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de zaadlijsten).

Voeg alle ingrediënten en het rasp en sap van de limoen toe aan de gemalen specerijen in de vijzel en roer tot het een dikke pasta is. Voeg als dit nodig is eventueel een scheutje water toe als de pasta te dik is.

Pandanrijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Curry
Verwijder het vel en bot van de kippendijen. Snijd de kip in stukjes van drie bij drie centimeter. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes die zo lang zijn als de haricots verts. Scheur de oesterzwammen in stukjes.

Verhit een wok op hoog vuur, schenk er een scheut olie in en fbak twee eetlepel currypasta circa 1 minuut. Voeg de kippendijen toe en bak in circa 4 minuten om en om bruin. Voeg de paddenstoelen en haricots verts toe. Bak kort mee en roer de paprika erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en laat circa 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is.

Voeg de taugé toe en verwarm kort mee. Breng de curry op smaak met een scheutje vissaus.

Serveer
Serveer de curry met wat cashewnootjes en een paar blaadjes koriander.

TIP: voeg currypasta naar smaak toe, bewaar teveel aan currypasta in de vriezer. Zodra je wat currypasta nodig hebt, breek je gewoon een stukje af.  

Ingredienten

4
Personen

Groene currypasta

  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 3 stengels citroengras
  • 4 cm laos
  • 2 sjalotten
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 groene pepers
  • 2 tl zout
  • 1 limoen
  • 1 tl trassi

Rijst

  • 400 g pandanrijst

Curry

  • 8 kippendijen
  • 125 g haricots verts
  • 2 rode paprika's
  • 250 g oesterzwammen
  • zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g taugé
  • 1 el vissaus
  • 80 g cashewnoten
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • rasp
  • vijzel
Geef je waardering
2