Currypasta
Verwarm een koekenpan, rooster het komijn- en korianderzaad circa 2 minuten en
vijzel het fijn. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd
het citroengras in kleine stukjes. Schil en rasp de laos. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook.
Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de
zaadlijsten).
Voeg
alle ingrediënten en
het rasp en sap van de limoen toe aan de gemalen specerijen in de vijzel en roer tot het een
dikke pasta is. Voeg als dit nodig is eventueel een scheutje water toe als de
pasta te dik is.
Pandanrijst
Kook
de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Curry
Verwijder
het vel en bot van de kippendijen. Snijd de kip in stukjes van drie bij drie
centimeter. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots
verts. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in
reepjes die zo lang zijn als de haricots verts. Scheur de oesterzwammen in
stukjes.
Verhit
een wok op hoog vuur, schenk er een scheut olie in en fbak twee eetlepel
currypasta circa 1 minuut. Voeg de kippendijen toe en bak in circa 4 minuten om
en om bruin. Voeg de paddenstoelen en haricots verts toe. Bak kort mee en roer
de paprika erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en laat circa 5 minuten pruttelen
tot de kip gaar is.
Voeg
de taugé toe en verwarm kort mee. Breng de curry op smaak met een scheutje
vissaus.
Serveer
Serveer
de curry met wat cashewnootjes en een paar blaadjes koriander.
TIP:
voeg currypasta naar smaak toe, bewaar teveel aan currypasta in de vriezer. Zodra
je wat currypasta nodig hebt, breek je gewoon een stukje af.
55 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties