De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene aspergesalade

30 min kooktijd
Groene aspergesalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels met een deksel op de pan in een laagje water met het bouillonblokje in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels indien nodig af en laat de aardappels uitwasemen.
  • Breng de eieren in een pan met water aan de kook en kook ze circa 8 minuten. Giet de eieren af, laat schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd de eieren in parten.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil de bospenen en snijd de bospenen doormidden.
  • Verwijder de houtige uiteindes van de asperges en snijd de asperges doormidden.
  • Kook de wortels en de asperges in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de groente koud.
  • Meng honing, mosterd en de rode wijnazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer met een garde de olie er beetje bij beetje doorheen.
  • Verbrokkel de feta.
  • Meng de aardappels met de bospenen, asperges, dressing, feta en de rucola.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden en steek de parten ei ertussen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker