Groen-witte potpourri met frisse bietensalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kleine gehaktballen

Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk.

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng in een kom het gehakt met de knoflook, sjalot, ei, basterdsuiker en het geweekte brood en breng op smaak met zout en peper. Kneed goed door.

Maak met natte handen balletjes ter grootte van pingpongballen.

Verhit olie in een pan en bak de gehaktballen in circa 5 minuten rondom bruin.

Eenpansmaaltijd

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Rang de snijbonen en snijd de snijbonen in ruitjes.

Kook de snijbonen in circa 1 minuut beetgaar. Giet door een zeef en spoel ze koud.

Laat de witte bonen uitlekken op een zeef.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.

Roer de witte bonen en de gehaktballen erdoor en warm circa 3 minuten door.

Roer de snijbonen erdoor en laat met deksel op de pan circa 5 minuten doorwarmen.

Bietensalade

Snijd de bieten in blokjes

Snijd de appel van het klokhuis af in blokjes.

Snijd de bieslook fijn.

Roer de bieten, appel, bieslook, zilveruitjes en een scheut olijfolie door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper.

 

Ingredienten

4
Personen

Kleine gehaktballen

  • 1 sneetje witbrood
  • 50 ml magere melk
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Groente

  • 300 g snijbonen
  • 800 g witte bonen uit pot
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 500 g gekookte bieten
  • 1 appel
  • 0.5 bosje bieslook
  • 60 g zilveruitjes

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
1