De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

griet met kappertjessaus en gefrituurde maïs

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook Fijn. Snijd de jalapeño in stukjes. Meng bloem met zout en peper en wentel de griet erdoor. Vet een ovenschaal in. Verhit olie in een pan en bak de griet om en om goudbruin.

30 MIN
Griet met kappertjessaus en gefrituurde maïs

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Griet met kappertjessaus
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook Fijn. Snijd de jalapeño in stukjes. Meng bloem met zout en peper en wentel de griet erdoor. Vet een ovenschaal in. Verhit olie in een pan en bak de griet om en om goudbruin. Haal de griet uit de pan, leg ze in de ingevette ovenschaal en bak de griet in circa 15 minuten in de oven. Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en jalapeño. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur de puree al roerende in circa 4 minuten. Voeg azijn en wijn toe en breng aan de kook. Voeg komijn, oregano, olijven, rozijnen en kappertjes toe en kook de saus circa 5 minuten. Serveer de griet met de saus en frituras de maíz.

Gefrituurde maïs
Breng water met suiker aan de kook en kook de maïs in circa 20 minuten gaar. Giet de maïs af, laat de maïskolven afkoelen en snijd de maïskorrels van de kolf. Verhit olie in een pan tot 180 ºC. Smelt de boter en pluk en snijd de koriander. Pureer de maïs en de koriander in de keukenmachine. Schep de gepureerde maïs in een kom en roer de bloem en het zout erdoor. Roer de eieren er een voor een door en meng de boter erdoor. Schep het beslag in kleine porties, met een eetlepel in de olie en bak om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker