Ook de Griekse salades zijn moeilijk om vanaf te blijven. De frisse smaken en mooie kleuren zijn een echt feestje. Maak je Griekse gerechten compleet met deze salade als bijgerecht. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 200 g Griekse feta
  • 10 Kalamata-olijven
  • Snufje rigani (oregano)
  • 50 ml olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Was de komkommer, tomaat en paprika. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaten in stukjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in halve ringen. Pel en snijd de rode ui in dunne halveringen. Snijd de feta in blokjes. Doe alles in een ruime mengkom en voeg daaraan de Kalamata-olijven en wat rigani naar smaak toe. Meng als laatste de olijfolie door de salade.  

 

Geef je waardering

112
boerensalade