Grand Marnier parfait met blanke stoofpeer en chocoladetuille

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
405 minuten totale tijd

Parfait
Splits 3 eieren. Klop de 3 eidooiers, de 3 hele eieren en de helft van de suiker au bain Marie tot een dikke crème. Klop het eimengsel koud in een bak met ijswater. Klop de slagroom met de andere helft van de suiker tot yoghurt dikte. Spatel de slagroom door het eimengsel en voeg de Grand Marnier toe. Bekleed een vorm met plasticfolie en schenk de compositie erin. Bevries de parfait in circa 6 uur.

Stoofperen
Schil de stoofperen en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Breng de wijn met suiker, kaneel en steranijs aan de kook en voeg hier de stoofperen aan toe. Breng met deksel op de pan aan de kook en kook de peertjes op laag vuur gaar.

Garneren
Smelt de chocolade en schenk de chocolade in een spuitzakje. Leg de ijsklontjes in een diep bord en schenk er water over. Spuit de chocolade over het ijs en laat goed uitharden. Haal de chocolade van het ijs en herhaal dit tot er 8 chocoladerasters zijn. Haal de parfait uit de vorm, verwijder het plastic en snijd de parfait in plakken. Verdeel de parfait en peren over borden en garneer met de chocoladerasters.

Ingredienten

8
Personen

Parfait

  • 6 eieren
  • 200 ml Grand Marnier
  • 125 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 100 ml vanillesiroop (Monin)

Stoofperen

  • 8 stoofperen
  • 500 ml zoete witte wijn
  • 150 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs

Garneren

  • 100 g pure chocolade
  • 20 ijsklontjes
  • 200 ml water
Geef je waardering
16