- Breng het water in een pan aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Voeg de macaroni toe en kook de macaroni op laag vuur circa 6 minuten.
- Schil en rasp de wortel.
- Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne ringetjes.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil en snijd de steel in stukjes. Voeg de broccoli toe aan de bouillon en kook in circa 3 minuten beetgaar. Zet het vuur laag.
- Schil de helft van de roosjes van de bloemkool met een dunschiller (je krijgt zo een soort couscous). Verdeel de rest in kleine roosjes
- Voeg de wortel, prei en bloemkool toe aan de soep en warm goed door. Voeg eventueel een scheutje water toe. Zet het vuur uit zodat de groente knapperig blijven.
- Snijd de ham in reepjes en roer door de soep.
Kaasbroodjes
- Beleg de helft van het brood met de kaas, leg de resterende sneetjes brood erop en snijd de korstjes eraf. Snijd de broodjes doormidden.
- Kluts het ei met de melk.
- Verhit de boter in een pan. Wentel de broodjes door het ei-melkmengsel en bak ze in de boter om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Schep de soep in borden en serveer de kaasbroodjes erbij.
0 reacties