Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 2 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 g volkoren macaroni
  • 1 stronk broccoli
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 g plakjes ham

Kaasbroodjes

  • 6 sneetjes bruin brood
  • 3 plakjes kaas
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter

Extra nodig

  • rasp
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
Goedgevulde soep
  • Breng het water in een pan aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Voeg de macaroni toe en kook de macaroni op laag vuur circa 6 minuten.
  • Schil en rasp de wortel. 
  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne ringetjes. 
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil en snijd de steel in stukjes. Voeg de broccoli toe aan de bouillon en kook in circa 3 minuten beetgaar. Zet het vuur laag. 
  • Schil de helft van de roosjes van de bloemkool met een dunschiller (je krijgt zo een soort couscous). Verdeel de rest in kleine roosjes
  • Voeg de wortel, prei en bloemkool toe aan de soep en warm goed door. Voeg eventueel een scheutje water toe. Zet het vuur uit zodat de groente knapperig blijven. 
  • Snijd de ham in reepjes en roer door de soep.

Kaasbroodjes
  • Beleg de helft van het brood met de kaas, leg de resterende sneetjes brood erop en snijd de korstjes eraf. Snijd de broodjes doormidden. 
  • Kluts het ei met de melk.
  • Verhit de boter in een pan. Wentel de broodjes door het ei-melkmengsel en bak ze in de boter om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Schep de soep in borden en serveer de kaasbroodjes erbij.

Geef je waardering

27
Goedgevulde soep