Goedgevulde soep

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Goedgevulde soep
  • Breng het water in een pan aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Voeg de macaroni toe en kook de macaroni op laag vuur circa 6 minuten.
  • Schil en rasp de wortel. 
  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne ringetjes. 
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil en snijd de steel in stukjes. Voeg de broccoli toe aan de bouillon en kook in circa 3 minuten beetgaar. Zet het vuur laag. 
  • Schil de helft van de roosjes van de bloemkool met een dunschiller (je krijgt zo een soort couscous). Verdeel de rest in kleine roosjes
  • Voeg de wortel, prei en bloemkool toe aan de soep en warm goed door. Voeg eventueel een scheutje water toe. Zet het vuur uit zodat de groente knapperig blijven. 
  • Snijd de ham in reepjes en roer door de soep.

Kaasbroodjes
  • Beleg de helft van het brood met de kaas, leg de resterende sneetjes brood erop en snijd de korstjes eraf. Snijd de broodjes doormidden. 
  • Kluts het ei met de melk.
  • Verhit de boter in een pan. Wentel de broodjes door het ei-melkmengsel en bak ze in de boter om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Schep de soep in borden en serveer de kaasbroodjes erbij.

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 2 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 g volkoren macaroni
  • 1 stronk broccoli
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 g plakjes ham

Kaasbroodjes

  • 6 sneetjes bruin brood
  • 3 plakjes kaas
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter

Extra nodig

  • rasp
  • keukenpapier
Geef je waardering
0